Изчерпан Картофи Пикасо ( Picaso ) от производител Agrico

Семена за Картофи Пикасо ( Picaso ) от секция Късни картофи

Пикасо е средно късен сорт картофи. Образува клубени с овална форма, плитки очи, светложълта кожица с червени петна около очите и светложълт цвят на месото. Развива едри клубени като броят им в гнездото е среден. Растенията са с висок хабитус, с дебели стъбла, светлозелени листа и бели цветове.

Сортът притежава отлични кухненски качества и е много подходящ за готвене. Предназначен е за прясна консумация. Клубените са с относително ниско съдържание на сухо вещество.

Подходящ е за всички почвени типове, като на по леки почви може да се засажда и по-рано. Има буйно първоначално развитие. Сортът е с добра издръжливост на високи температури и засушаване. Кожицата е здрава и устойчива на натъртване /не се образуват черни петна/.  Има отлична съхраняемост и дава много високи добиви. При засаждане клубените бавно поникват.

ОТГЛЕЖДАНЕ: Семе Пикасо, може да се засажда директно от склада, но за по-бързо развитие се препоръчва рътене или поне темпериране. Препоръчителните разстояния на засаждане за фракция 35/55 ММ вътрередово 32 см и междуредие 75 см (40 000 растения на хектар).

ТОРЕНЕ: Изисква по-малко азот от стандарта

СКЛАДИРАНЕ: Има отлична съхраняемост.

УСТОЙЧИВОСТ:

"Y"-вирус

много добра

Листно завиване

средна

Нематода

устойчив /Ro 1, 4/

Рак 

устойчив /Fysio 1/

Краста

много добра

Фузариум

много добра

Ервиния

добра

Мана по храста

средна

Мана по клубените

добра

Зенкор

добра

 

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Картофи Пикасо ( Picaso )

  • 56.25лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас