Изчерпан Картофи Санте ( Sante ) от производител Agrico

Семена за Картофи Санте ( Sante ) от секция Средно ранни картофи

Картофи изпращаме само ,ако са предварително платени с паричен превод през Еконт или банково плащане след издадена банкова фактура.

Санте е средно ранен сорт картофи. Образува клубени с овална форма, плитки очи, жълта кожица и светло жълто месо. Клубените са доста едри по размер, а броят им в едно гнездо е голям. Столоните са дълги и е задължително по-добро загрибване, за да не се получи позеленяване на клубените. Развива растения със среден до нисък хабитус, зелени до светлозелени листа и бели цветове. Сортът е с високо съдържание на сухо вещество. Той притежава отлични кухненски качества Предназначен за прясна консумация и за преработка, подходящ за пържени картофи. Пригоден е за отглеждане върху всички почвени типове. При  Сантето е възможно по-ранно засаждане особено върху по-леки по механичен състав почви. Много подходящ за отглеждане във високите части на страната. Притежава много добра устойчивост на множество болести и може да се отглежда без употребата на препарати в условията на биологичното земеделие. Устойчив на черни петна от натъртване. Това е един от най-популярните сортове в България.

ОТГЛЕЖДАНЕ: Рътенето на посадъчния материал не е задължително. Ако е допуснато прорастване, то отстраняването на кълновете повече от веднъж, може да се отрази негативно на залагане броя на клубените. Препоръчва се засаждането да се извърши на 28 - 30 см вътрередово разстояние за материал с размери 35/55 мм.

ТОРЕНЕ: Не се изисква нищо по различно от стандарта.

СКЛАДИРАНЕ: Санте има среден период на покой  и е подходящ за съхранение максимум до 6 месеца при 4 - 5°С.

УСТОЙЧИВОСТ:

"Y"-вирус

устойчив

Листно завиване 

добра

Нематода

устойчив /Ro 1, 4; Pa 2, 3/

Рак

устойчив  /Fysio 1/

Краста

добра

Фузариум

доста добра

Ервиния

слабо възприемчив

Мана по храста

добра

Мана по клубените

отлична

Зенкор

добра

 

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Картофи Санте ( Sante )

  • 67.50лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас