Изчерпан Картофи Аринда ( Arinda ) от производител Agrico

Семена за Картофи Аринда ( Arinda ) от секция Средно ранни картофи

Картофи изпращаме само ,ако са предварително платени с паричен превод през Еконт или банково плащане след издадена банкова фактура.

Ариндата е ранен до средноранен сорт картофи. Образува клубени с продълговато овална форма, плитки очи, жълт цвят на кожицата и светложълт на месото. Високодобивен сорт, дава едри по размер клубени, а броят им в едно гнездо е среден. Развива растение със среден хабитус, с едри зелени до светлозелени листа и бели цветове.

Аринда притежава отлични кухненски качества. Предназначен за прясна консумация. Приятната му форма и добрите вкусови качества правят този сорт много популярен.

Семе Аринда, картофи е подходящ за отглеждане на по-леки почви, където позволява по-ранно засаждане. Има много добра устойчивост на високи температури и засушаване.

Препоръчва се обезлистване на посева около 14 дни преди изваждане, за да се заздрави кожицата, която е нежна и трябва внимателно да се манипулира при изваждане. Високодобивен сорт. Продълговатата му форма е предимство за площи, където има сляпо куче.

ОТГЛЕЖДАНЕ: Препоръчва се преди засаждане посевния материал да се темперира и леко да се събудят кълновете. Задължително температурата на почвата на 10 см дълбочина да е 10°С. Изисква вътрередовите разстояния да са 30 - 32 см и междуредия – 75 см  за фракция 35/55 мм

 

ТОРЕНЕ: Азота може да е по-малко от стандарта.

 

СКЛАДИРАНЕ: Има слаба съхраняемост и трябва да се реализира рано.

 

 УСТОЙЧИВОСТ:

"Y"-вирус

доста добра

Листно завиване

доста добра

Нематода

устойчив /Ro 1, 4/

Краста

доста добра

Фузариум

добра

Ервиния

добра

Мана по храста

доста добра

Мана по клубените

добра

Зенкор

доста добра

          

 

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Картофи Аринда ( Arinda )

  • 0.00лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас