Изчерпан Картофи Пикасо ( Picaso ) от производител Agrico

Семена за Картофи Пикасо ( Picaso ) от секция Късни картофи

Картофи изпращаме само ,ако са предварително платени с паричен превод през Еконт или банково плащане след издадена банкова фактура.

Пикасо е средно късен сорт картофи. Образува клубени с овална форма, плитки очи, светложълта кожица с червени петна около очите и светложълт цвят на месото. Развива едри клубени като броят им в гнездото е среден. Растенията са с висок хабитус, с дебели стъбла, светлозелени листа и бели цветове.

Сортът притежава отлични кухненски качества и е много подходящ за готвене. Предназначен е за прясна консумация. Клубените са с относително ниско съдържание на сухо вещество.

Подходящ е за всички почвени типове, като на по леки почви може да се засажда и по-рано. Има буйно първоначално развитие. Сортът е с добра издръжливост на високи температури и засушаване. Кожицата е здрава и устойчива на натъртване /не се образуват черни петна/.  Има отлична съхраняемост и дава много високи добиви. При засаждане клубените бавно поникват.

ОТГЛЕЖДАНЕ: Семе Пикасо, може да се засажда директно от склада, но за по-бързо развитие се препоръчва рътене или поне темпериране. Препоръчителните разстояния на засаждане за фракция 35/55 ММ вътрередово 32 см и междуредие 75 см (40 000 растения на хектар).

ТОРЕНЕ: Изисква по-малко азот от стандарта

СКЛАДИРАНЕ: Има отлична съхраняемост.

УСТОЙЧИВОСТ:

"Y"-вирус

много добра

Листно завиване

средна

Нематода

устойчив /Ro 1, 4/

Рак 

устойчив /Fysio 1/

Краста

много добра

Фузариум

много добра

Ервиния

добра

Мана по храста

средна

Мана по клубените

добра

Зенкор

добра

 

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Картофи Пикасо ( Picaso )

  • 70.00лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас