Изчерпан Картофи Алмера ( Almera ) от производител Agrico

Семена за Картофи Алмера ( Almera ) от секция Средно ранни картофи

Картофи изпращаме само ,ако са предварително платени с паричен превод през Еконт или банково плащане след издадена банкова фактура.

Алмера е средноранен сорт картофи. Образува овално продълговати клубени с плитки очи, жълт цвят на кожицата и светложълт на месото. Дава едри и изравнени клубени, като броят им в едно гнездо е среден.  Развива растение със среден до висок хабитус и червено виолетови цветове. Предназначен е за прясна консумация. Семе Алмера осигурява висок добив, гладката кожица, формата, цвета и отличните кухненски качества правят този сорт много атрактивен. Има ниско съдържание на  сухо вещество. Пригоден е за отглеждане върху всички почвени типове и всички райони в страната.

ОТГЛЕЖДАНЕ:  Не е задължително да се засажда рътен посадъчен материал, но температурата на почвата на 10 см дълбочина да е 10°С. Препоръчителните разстояния на засаждане за клубени с размери 35/55 мм е 32 см вътрередово и 75 см междуредово. Алмера е сорт, който има по-забавен растеж, като цяло растението е по-нежно, крехко, но с напредване на сезона изпълва клубените много бързо. Тези особености на сорта налагат внимателно да се проследяват фазите му развитие и да се прилагат своевременно  вегатационните мероприятия (предпазване от болести и неприятели, поливки и т.н). Предвид бързото нарастване на клубените в последните етапи да се внимава с качеството на поливките, за да се избегне нацепването на клубените.

ТОРЕНЕ: Препоръката е за по-малки дози азот от стандарта. По-добре е количествата му да се компенсират с листните торове.

СКЛАДИРАНЕ: Алмера има къс период на покой, което я прави неудобна за по-дълго съхранение. Необходимо е бързо просушаване на клубените преди съхранение. 

УСТОЙЧИВОСТ:

"Y"-вирус

добра

Листно завиване

добра

Нематода

устойчив /Ro 1,4/

Рак 

устойчив /Fysio 1/

Краста 

средна

Фузариум

добра

Ервиния

слабо възприемчив

Мана по храста

умерена

Мана по клубените

умерена

Зенкор

добра

 

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Картофи Алмера ( Almera )

  • 0.00лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас