Изчерпан Картофи Арнова ( Arnova ) от производител Agrico

Семена за Картофи Арнова ( Arnova ) от секция Средно ранни картофи

Арнова е средно ранен холандски сорт картофи. Образува клубени с овално продълговата форма, плитки очи, жълта кожица и светло жълто месо. Дава едри по размер клубени, а броят им в едно гнездо е среден. Развива растение с висок хабитус, с големи зелени до светло зелени листа и бели цветове. Има мощно стъбло и коренова система. Сортът притежава отлични кухненски качества. Гладката кожица, овално продълговатата форма, високия добив и отличните вкусови качества го правят много предпочитан сорт. Подходящ за отглеждане на всички почвени типове. При прибирането му трябва да се има в предвид, че е податлив на натъртване. Има кратък период на покой. Арнова е с ускорена динамика на клубенообразуване и много подходящ сорт картофи за получаване на високи добиви.

ОТГЛЕЖДАНЕ: Арнова се нуждае от темпериране преди засаждане, защото иначе дава малък брой клубени. Трябва да се загърля добре, за да се избегне позеленяване на много едрите клубени. Засаждане – за фракция 35/55 мм разстояние вътрередово 32 см и междуредие 75 см. (40 000 растения на хектар). При прибирането му трябва да се има в предвид, че е податлив на натъртване и кожицата трябва да е добре узряла преди прибиране.

ТОРЕНЕ: Азотното съдържание се препоръчва да е по-ниско от обикновенно. Приложена част от него по време на клубенообразуването действа стимулиращо на бройките клубени.

СКЛАДИРАНЕ: Арнова има умерен период на покой и е най-подходяща за бързи продажби. 

УСТОЙЧИВОСТ:

"Y"-вирус

доста добра

Листно завиване

добра

Нематода

устойчив /Ro 1, 4/

Краста

средна

Фузариум

добра

Ервиния

слабо възприемчив

Мана по храста

доста добра

Мана по клубените

доста добра

Зенкор

доста добра

 

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Картофи Арнова ( Arnova )

  • 56.25лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас