Изчерпан Картофи Арнова ( Arnova ) от производител Agrico

Семена за Картофи Арнова ( Arnova ) от секция Средно ранни картофи

Картофи изпращаме само ,ако са предварително платени с паричен превод през Еконт или банково плащане след издадена банкова фактура.

Арнова е средно ранен холандски сорт картофи. Образува клубени с овално продълговата форма, плитки очи, жълта кожица и светло жълто месо. Дава едри по размер клубени, а броят им в едно гнездо е среден. Развива растение с висок хабитус, с големи зелени до светло зелени листа и бели цветове. Има мощно стъбло и коренова система. Сортът притежава отлични кухненски качества. Гладката кожица, овално продълговатата форма, високия добив и отличните вкусови качества го правят много предпочитан сорт. Подходящ за отглеждане на всички почвени типове. При прибирането му трябва да се има в предвид, че е податлив на натъртване. Има кратък период на покой. Арнова е с ускорена динамика на клубенообразуване и много подходящ сорт картофи за получаване на високи добиви.

ОТГЛЕЖДАНЕ: Арнова се нуждае от темпериране преди засаждане, защото иначе дава малък брой клубени. Трябва да се загърля добре, за да се избегне позеленяване на много едрите клубени. Засаждане – за фракция 35/55 мм разстояние вътрередово 32 см и междуредие 75 см. (40 000 растения на хектар). При прибирането му трябва да се има в предвид, че е податлив на натъртване и кожицата трябва да е добре узряла преди прибиране.

ТОРЕНЕ: Азотното съдържание се препоръчва да е по-ниско от обикновенно. Приложена част от него по време на клубенообразуването действа стимулиращо на бройките клубени.

СКЛАДИРАНЕ: Арнова има умерен период на покой и е най-подходяща за бързи продажби. 

УСТОЙЧИВОСТ:

"Y"-вирус

доста добра

Листно завиване

добра

Нематода

устойчив /Ro 1, 4/

Краста

средна

Фузариум

добра

Ервиния

слабо възприемчив

Мана по храста

доста добра

Мана по клубените

доста добра

Зенкор

доста добра

 

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Картофи Арнова ( Arnova )

  • 0.00лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас