Изчерпан Картофи Аринда ( Arinda ) от производител Agrico

Семена за Картофи Аринда ( Arinda ) от секция Средно ранни картофи

Ариндата е ранен до средноранен сорт картофи. Образува клубени с продълговато овална форма, плитки очи, жълт цвят на кожицата и светложълт на месото. Високодобивен сорт, дава едри по размер клубени, а броят им в едно гнездо е среден. Развива растение със среден хабитус, с едри зелени до светлозелени листа и бели цветове.

Аринда притежава отлични кухненски качества. Предназначен за прясна консумация. Приятната му форма и добрите вкусови качества правят този сорт много популярен.

Семе Аринда, картофи е подходящ за отглеждане на по-леки почви, където позволява по-ранно засаждане. Има много добра устойчивост на високи температури и засушаване.

Препоръчва се обезлистване на посева около 14 дни преди изваждане, за да се заздрави кожицата, която е нежна и трябва внимателно да се манипулира при изваждане. Високодобивен сорт. Продълговатата му форма е предимство за площи, където има сляпо куче.

ОТГЛЕЖДАНЕ: Препоръчва се преди засаждане посевния материал да се темперира и леко да се събудят кълновете. Задължително температурата на почвата на 10 см дълбочина да е 10°С. Изисква вътрередовите разстояния да са 30 - 32 см и междуредия – 75 см  за фракция 35/55 мм

 

ТОРЕНЕ: Азота може да е по-малко от стандарта.

 

СКЛАДИРАНЕ: Има слаба съхраняемост и трябва да се реализира рано.

 

 УСТОЙЧИВОСТ:

"Y"-вирус

доста добра

Листно завиване

доста добра

Нематода

устойчив /Ro 1, 4/

Краста

доста добра

Фузариум

добра

Ервиния

добра

Мана по храста

доста добра

Мана по клубените

добра

Зенкор

доста добра

          

 

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Картофи Аринда ( Arinda )

  • 56.25лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас