Изчерпан Картофи Алует ( Aluet ) от производител Agrico

Семена за Картофи Алует ( Aluet ) от секция Средно ранни картофи

Картофи изпращаме само ,ако са предварително платени с паричен превод през Еконт или банково плащане след издадена банкова фактура.

Aлует е нов средно ранен сорт картофи, подходящ за био (органично) производство, защото е абсолютно резистентен (устойчив) на мана.Образува растения с висок хабитус и  виолетови цветове.Клубените са  овално-продълговати със средна големина, броят им в гнездо също е среденни. Цветът на кожицата е червен, а на месото е наситено жълт. Има високо съдържание на сухо вещество, което го прави много подходящ за домашно пържене. Предназначен е за прясна консумация.

ОТГЛЕЖДАНЕ: Алует добре реагира на рътене. Температурата на почвата  при засаждане на 10 см дълбочина да е 10°С.Препоръчителните разстояния на засаждане за клубени с размери 35/55 мм е 25-28 см вътрередово и 75 см междуредово. Ако се използва метрибузин (Зенкор) е възможно да има обезцветяване на листата, както и намаляване на добива. Поради добрата устойчивост на листна и клубенова мана не е нобходимо да се правят превантивни пръскания срещу тези заболявания. Препоръчв се преди ваденето на картофите да се направи обезлистване 3 седмици преди това,  за да се намалят натъртванията. Сортът не е чувствителен на черни петна.

 ТОРЕНЕ: Изисква стандартни норми на фосор, но азота и  калият трябва да се завишът съответно с 10% и 20%.

 СКЛАДИРАНЕ: Има среден период на покой. 

УСТОЙЧИВОСТ:

"Y"-вирусдоста добра
Листно завиванедобра
Нематодаустойчив /Ro 1, 4/
Краста добра
Рак 
Фузариумвъзприемчив
Ервиниявъзприемчив
Мана по храстаустойчив
Мана по клубенитеустойчив
Зенкордобра

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Картофи Алует ( Aluet )

  • 70.00лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас