Изчерпан Картофи Маниту ( Manitu ) от производител Agrico

Семена за Картофи Маниту ( Manitu ) от секция Средно ранни картофи

Картофи изпращаме само ,ако са предварително платени с паричен превод през Еконт или банково плащане след издадена банкова фактура.

Маниту е средноранен сорт картофи с червена кожа и жълто месо. Клубените са овалнопродълговати, едри с плитки очии са изравнени по размер. Броят им в едно гнездо е среден. Сортът притежава много добри вкусови качества, подходящ е за домашно пържени картофи и е с високо съдържание на сухо вещество. Може да се отглежда на повечето почвени типове и е основен сорт в районите с производство на картофи с червен цвят на кожицата.

ОТГЛЕЖДАНЕ: НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЗЕНКОР!!! При Маниту, за да се получат повече бройки се препоръчва рътене. По време на съхранение да не се премахват повече от веднъж кълновете, което води до залагане на по-малко бройки след това в гнездото.

ЗАСАЖДАНЕ: За клубени с размери 35/55 мм вътрередовото разстояние 35 см и 75 см междуредово разстояние. Трябва да се загърля добре, за да се избегне позеленяване на много едрите клубени. Препоръчително е да се обезлисти 3 седмици преди прибирането.

ТОРЕНЕ: Няма специални изисквания.

СКЛАДИРАНЕ: Има продължителен период на покой и е подходящ за средно дълъг период на съхранение при  5о С, а акo се позва за пържене при 7о С.

УСТОЙЧИВОСТ:

"Y"-вирус

много добра

Нематода

устойчив /Ro 1, 4/

Рак

устойчив /Fysio 1/

Краста

леко чувствителен

Ервиния

леко чувствителен

Мана по храста

средна

Мана по клубените

много добра

Зенкор

чувствителен - НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЗЕНКОР!!!

 

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Картофи Маниту ( Manitu )

  • 70.00лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас