Изчерпан Картофи Алмера ( Almera ) от производител Agrico

Семена за Картофи Алмера ( Almera ) от секция Средно ранни картофи

Алмера е средноранен сорт картофи. Образува овално продълговати клубени с плитки очи, жълт цвят на кожицата и светложълт на месото. Дава едри и изравнени клубени, като броят им в едно гнездо е среден.  Развива растение със среден до висок хабитус и червено виолетови цветове. Предназначен е за прясна консумация. Семе Алмера осигурява висок добив, гладката кожица, формата, цвета и отличните кухненски качества правят този сорт много атрактивен. Има ниско съдържание на  сухо вещество. Пригоден е за отглеждане върху всички почвени типове и всички райони в страната.

ОТГЛЕЖДАНЕ:  Не е задължително да се засажда рътен посадъчен материал, но температурата на почвата на 10 см дълбочина да е 10°С. Препоръчителните разстояния на засаждане за клубени с размери 35/55 мм е 32 см вътрередово и 75 см междуредово. Алмера е сорт, който има по-забавен растеж, като цяло растението е по-нежно, крехко, но с напредване на сезона изпълва клубените много бързо. Тези особености на сорта налагат внимателно да се проследяват фазите му развитие и да се прилагат своевременно  вегатационните мероприятия (предпазване от болести и неприятели, поливки и т.н). Предвид бързото нарастване на клубените в последните етапи да се внимава с качеството на поливките, за да се избегне нацепването на клубените.

ТОРЕНЕ: Препоръката е за по-малки дози азот от стандарта. По-добре е количествата му да се компенсират с листните торове.

СКЛАДИРАНЕ: Алмера има къс период на покой, което я прави неудобна за по-дълго съхранение. Необходимо е бързо просушаване на клубените преди съхранение. 

УСТОЙЧИВОСТ:

"Y"-вирус

добра

Листно завиване

добра

Нематода

устойчив /Ro 1,4/

Рак 

устойчив /Fysio 1/

Краста 

средна

Фузариум

добра

Ервиния

слабо възприемчив

Мана по храста

умерена

Мана по клубените

умерена

Зенкор

добра

 

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Картофи Алмера ( Almera )

  • 56.25лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас