Изчерпан Дини Каристан F1 / Karistan F1 / от производител Syngenta

Семена за Дини Каристан F1 / Karistan F1 / он секция Syngenta

Сорт диня Каристан се отличава с много силно растение. Гъстата маса осигурява отлично листно покритие на плодовете и ги предпазва от директно слънчево греене в периодите на растеж и узряване. Благодарение и на силната коренова система, Каристан понася много добре и стреса от неблагоприятни климатични условия.

Плодовете са с овална форма, красив зелен цвят и изравнени по размер. Дините достигат до 10-12 кг и са с висока захарност на плода. Месото на Каристан е тъмно червно и сочно, с малки семена. Сортът е отличен избор за осигуряване на продукция от по-едри плодове в търговската мрежа.

Каристан е подходящ за производство с директна сеитба на семената, като периодите на засяване зависят от географското положение и климатичните условия. Основното изискване за изсяване на семената е температура на почвата да е над 10⁰ C. Затова Каристан най-често се засажда през април и май, като може да се приложи и за по-късна реколта, със засаждане до юли месец.

Характеристики

Вегетационен период

75-78 дни

Схема на разсаждане

500 - 700 (директна сеитба)

Тегло

10-12 кг

 

Устойчивости

 

Болести, плевели:

  • Антракноза (Co: 1)

Категория:

IR | Средна устойчивост

Описание:

Причинител на Антракноза при динята е патогена Colletotrichum orbiculare. Оставена без контрол болестта води до големи повреди по плодовете и съответно намаляване на добивния потенциал. Най-голям принос за справянето с болестта имат две мерки - обеззаразяване на семената и използване на устойчиви на болестта сортове като Каристан.

  • Болести, плевели:

Фузарийно увяхване (Fon: 1)

Категория:

IR | Средна устойчивост

Описание:

Източник на това заболяване обикновено се заразени семена и остатъци от гъбичните патогени Fusarium oxysporum f.sp. Niveum и Fusarium oxysporum f. sp. melonis в почвата. Добрият сеитбооброт, използването на устойчиви сортове и хибридните подложки са сред най-добрите методи за преодоляване на болестта

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Дини Каристан F1 / Karistan F1 /

  • 118.00лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас