Изчерпан Картофи Импала ( Impala ) от производител Agrico

Семена за Картофи Импала ( Impala ) от секция Ранни картофи

Импалата е от ранен до много ранен сорт. Образува клубени с продълговато овална форма с плитки очи, с светло жълт цвят на кожицата и жълт на месото. Клубените са средни по размер със среден брой в едно гнездо. Развива растения със средно висок хабитус с широки светлозелени листа, които добре покриват междуредията. Клубените са с ниско съдържание на сухо вещество. Привлекателната форма, цвят и изравненост, го правят идеален сорт за продажба в предварително пакетиран вид. Има превъзходни кухненски качества. При сваряване остава твърд, което го прави много подходящ за приготвянето на салати. Той е изключително високодобивен сорт. Подходящ за отглеждане в ранните райони на страната и за всички почвени типове, като на леки почви става много добър. Подходящ за по-късно засаждане при добро съхранение на семената картофи сорт Импала. Импалата е със слаба съхраняемост, което изисква бърза реализация.

ОТГЛЕЖДАНЕ: Понася засаждане веднага без предварителна подготовка, но за по – добри и сигурни резултати се  предпочита темпериране на семената. Редуцира добива, ако се засади в студена почва! Препоръчва се за фракция 35/55мм на семената, вътрередовото разстояние да бъде 32 – 33 см.

 ТОРЕНЕ: Развива потенциала си успешно и при по ниски дози азот от стандарта.

 СКЛАДИРАНЕ: Сортът е подходящ за директна консумация, но в същото време е удобен и за по – дълъг период на съхранение при 5 - 4°С.

 УСТОЙЧИВОСТ:

"У"; "А"; "Х" - вирус

висока

Листно завиване     

средна

Нематода 

устойчив /Ro 1, 4/

Рак            

устойчив /Fysio 1/

Краста

слабо устойчив

Фузариум 

слабо възприемчив

Ервиния

слабо възприемчив

Мана по храста

средна

Мана по клубените

много добра

Зенкор 

много добра

 

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Картофи Импала ( Impala )

  • 55.00лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас