Изчерпан
За листно и кореново торене
Общ азот (N)  5 %
Органичен азот (N) 3,8 %
Амонячен азот (N) 1,2 %
Общ фосфорен пентаоксид (P2O5)  4 %
Фосфорен пентаоксид (P2O5), разтворим във вода и  неутрален амониев цитрат 4 %
Калиев оксид (K2О), разтворим във вода 5 %
Органичен въглерод (C) с биологичен произход 17 %
Минерални торове: тор PK, тор NP 18-46 (биамониев фосфат)
Органични компоненти: течна кръв

С  НИСКО СЪДЪРЖАНИЕ  НА ХЛОР

TOP-BRIX NPK 5-4-5 се състои от 25% свободни аминокиселини от лявовъртяща форма и полипептиди с молекулно тегло 95% по-малко от 1000 далтона. Аминокиселините са много добре балансирани и се съдържат в следните пропорции: аспарагинова киселина 10,45%, треонин 3,83%, серин 4,01%, глутаминова киселина 9,38%, пролин 4,02%, глицин 4,30%, аланин 11,42%, цистеин 0,89%, валин 8,54%, метионин 0,49%, изолевцин 2,04%, левцин 12,52%, тирозин 2,09%, фенилаланин 6,34%, лизин 8,31%, хистидин 5.92%, аргинин 4,71%, триптофан 0,75%. Благодарение на високото съдържание на свързани с аминокиселините глюкоза и фруктоза (5%), TOP-BRIX NPK 5-4-5 притежава висока степен на адхезивност(прилепване) към листата. Продължителната адхезивност на TOPBRIX NPK 5-4-5 осигурява абсорбирането на съдържащите се в него хранителни вещества като аминокиселини, захари, калий, фосфор и хелатно желязо, като спомага за повишаване на brix-степента, цвета и големината на плодовете. Благодарение на наличието на свободни аминокиселини от лявовъртяща форма и на своята висока степен на поглъщане на вода той спомага за добрата асимилация на използваните в сместа микро и макроелементи (БЕЗ МЕД). По отношение на кореновата система TOP-BRIX NPK 5-4-5 представлява най- пълноценното подхранване за наличните в почвата благоприятни микроорганизми. Съставът на TOP-BRIX NPK 5-4-5 въз основа на аминокиселини и захари го прави бързоусвоим от метаболизма на микроорганизмите, като гарантира незабавна асимилация на блокираните в почвата и/или предоставяните посредством традиционните способи за торене азот, фосфор и калий.

Начин на употреба и дозировка:

Почвено торене: нормалната доза, която се използва за почвено торене е между 10 – 20 кг/дка на цикъл култура, в зависимост от нуждите на отделните култури и от предходните минерални наторявания на азотна основа. Използването на TOPBRIX NPK 5-4-5 е препоръчително през периода от преди цъфтежа до 20 дни преди беритбата с дози от 2,5 кг/дка за еднократно наторяване, което да се повтаря приблизително на всеки 2/3 седмици.

 Листно торене : 0,3 – 0,5 кг/дка за еднократно торене в зависимост от нуждите на културата и от атмосферните условия. Листното торене е препоръчително да се прави веднъж до два пъти през периода преди цъфтежа, завърза и зреенето. Съхранение и предупреждения Да не се смесва с продукти, предизвикващи алкална или киселинна реакция. Да не се съхранява разреден продукт. Да се изразходва до 12 часа след разреждането на продукта с вода. Да се съхранява в добре затворена опаковка и при температура от 4 до 40°C.

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

TOP BRIX NPK 5-4-5 органо -минерален тор

  • 90.00лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас