ОПИСАНИЕ

Лаудис® е едно от последните постижения на Байер при хербицидите в царевица. Подходящ е за царевица, за зърно и силаж. Лаудис® е напълно системен вегетационен хербицид, поставящ нови стандарти за безопасност, бързина и начин на действие и спектър на контролирани плевели.

Лаудис® контролира едногодишни житни и широколистни плевели, паламида и балур.

Активно вещество
Темботрион 44 г/л; Антидот (Изоксадифен-етил) 22 г/л
ФормулацияМаслена дисперсия (ОД)
Карантинен срок100 дни
Категория на употребанепрофесионална
Разрешена употребаЛаудис ОД

МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ

Активното вещество в Лаудис® се нарича темботрион и е с различен механизъм на действие от всички познати до сега. То позволява на Лаудис да прониква изключително бързо в растението, да се придвижва системно до всичките му части. Лаудис® има индиректен хербициден ефект. Лаудис® блокира каротиноидите, които защитават хлорофила и ултравиолетовата светлина го разгражда, предизвиквайки бързо побеляване и некроза на плевелите. Плевелите загиват от свръхдоза ултравиолетова светлина. Лаудис® има най-бързо действие от всички хербициди на Байер, досега прилагани в царевицата.

В същото време Лаудис® поставя нов стандарт в безопасността към царевицата с много високото си ниво на селективност към културата.

СПЕКТЪР НА ДЕЙСТВИЕ

Лаудис® има много силно и категорично действие срещу бутрак, татул, паламида и лобода, кокоше и кръвно просо. При едногодишните житни плевели за постигане на максимален ефект трябва да се третира рано, до 2-3 лист. След начало на братене кощрявата става особено устойчива. Кокошето просо може да се контролира дори и във фаза братене.

Лаудис® силно потиска балур от коренища. Балурът побелява, една част загива, но друга може да започне да възстановява след около месец. Поради бързия си ефект, Лаудис® позволява да не се чака дълго, а може да се влезе за окопаване скоро след третирането (около седмица). Лаудис® потиска дори троскот.

  • РАЗРЕШЕНИ УПОТРЕБИ

    Царевица - 200мл/дка

  • Карантинен срок (дни): 100

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

ЛАУДИС ОД ТЕМБОТРИОН 44г/л

  • 90.00лв
  • Наличност: В наличност

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас