Изчерпан Картофи Ривиера ( Riviera ) от производител Agrico

Семена за Картофи Ривиера ( Riviera ) от секция Ранни картофи

Картофи изпращаме само ,ако са предварително платени с паричен превод през Еконт или банково плащане след издадена банкова фактура.

Ривиера е много ранен уникален сорт картофи - заема първо място в света по ранозрялост в тази група. Уникалността му се изразява в това, че на 50 - 55 ден след поникване, клубените са вече с отлични вкусови качества и готови за пазара. Клубените са с овална форма и са леко сплеснати със светложълт цвят на кожицата и светло жълт цвят на месото. Дава среден брой клубени в гнездо, едри и изравнени по размер. Клубените са с ниско съдържание на сухо вещество, подходящи за прясна консумация. Формата на клубените и гладката кожица му придават привлекателен външен вид. Смето на Ривиера дава висок добив. Подходящ е за всички райони, където е застъпено ранното производство. Сортът развива растения с нисък хабитус, светло зелени, едри листа и бели цветове.

ОТГЛЕЖДАНЕ: За получаване на отличен ранен добив е необходимо темпериране, а при възможност да се направи правилно покълване (рътене) на посадъчния материал. След тази операция е абсолютно задължително засаждането да се извърши при трайно затоплена почва на 10 см дълбочина = 10°С. Препоръчителните разстояния на засаждене за клубени с размери 35/55мм са 32 см  вътрередово и 75 см междуредово, така че да се получат 4 000 растения в декар.

 ТОРЕНЕ: Изискват се малко по-високи стойности на азот от стандарта.

 СКЛАДИРАНЕ: Поради ранозрелостта си сорта НЕ притежава дълъг период на покой. 

 УСТОЙЧИВОСТ:

"Y- n и Y- ntn" вируси

добра

Фузариум  

 добра

Листно завиване

 средна

Нематода     

 устойчив /Ro1, 4/

Рак 

 устойчив 

Краста 

 добра

Мана по храста

 умерена

Мана по клубените

 средна

Зенкор

 добра

 

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Картофи Ривиера ( Riviera )

  • 70.00лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас