Изчерпан Картофи Констанс ( Konstans ) от производител Agrico

Семена за Картофи Констанс ( Konstans ) от секция Средно ранни картофи

Картофи изпращаме само ,ако са предварително платени с паричен превод през Еконт или банково плащане след издадена банкова фактура.

Шампион е нов средноранен сорт картофи. Образува клубени с кръгло овална форма, плитки очи, жълт цвят на кожицата и месото. Размерите на клубените са средни до едри, изравнени, а броя им в едно гнездо е висок. Растенията са със среден до висок хабитус с големи зелени листа и бели цветове. Семе Шампион, картофи е подходящ за отглеждане на всички типове почви, но изисква засаждането да става в добре затоплени почви. Понася отглеждане и върху по-тежки почви. Притежава отличен външен вид и отлични потребителски качества. Това е сорт с достатъчно съдържание на сухо вещество в клубените. Овалната форма, жълтото им месо, което не потъмнява след готвене го правят много подходящ за приготвянето на салати и пюрета. Предназначен е за прясна консумация, както и за консумация след съхранение. Като цяло е много устойчив на вторично нарастване и напукване на клубените, дава много висок добив.

ОТГЛЕЖДАНЕ: Препоръчва се темпериране или рътене на материала три седмици преди засаждане. Разстоянията на засаждане за фракция 35/55 мм са 33-35 см в редовете, а междуредията на 75 см. При прибиране на реколтата трябва да се има в предвид, че е чувствителен на вътрешни натъртвания и механични повреди за това трябва да се манипулира внимателно по време на изваждане.

ТОРЕНЕ: Изисква по-малко азот от стандарта, а за да се избегнат вътрешни натъртвания и механични повреди е необходимо да се завишат дозите на калия.

СКЛАДИРАНЕ: Има много добра съхраняемост.

 УСТОЙЧИВОСТ:

"Y"-вирус

много добра

Листно завиване

средна

Нематода

не е устойчив

Рак

не е устойчив

Краста

добра

Фузариум

добра

Ервиния

добра

Мана по храста

средна

Мана по клубените

средна

Зенкор

много добра

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Картофи Констанс ( Konstans )

  • 67.50лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас