Изчерпан Картофи Констанс ( Konstans ) от производител Agrico

Семена за Картофи Констанс ( Konstans ) от секция Средно ранни картофи

Шампион е нов средноранен сорт картофи. Образува клубени с кръгло овална форма, плитки очи, жълт цвят на кожицата и месото. Размерите на клубените са средни до едри, изравнени, а броя им в едно гнездо е висок. Растенията са със среден до висок хабитус с големи зелени листа и бели цветове. Семе Шампион, картофи е подходящ за отглеждане на всички типове почви, но изисква засаждането да става в добре затоплени почви. Понася отглеждане и върху по-тежки почви. Притежава отличен външен вид и отлични потребителски качества. Това е сорт с достатъчно съдържание на сухо вещество в клубените. Овалната форма, жълтото им месо, което не потъмнява след готвене го правят много подходящ за приготвянето на салати и пюрета. Предназначен е за прясна консумация, както и за консумация след съхранение. Като цяло е много устойчив на вторично нарастване и напукване на клубените, дава много висок добив.

ОТГЛЕЖДАНЕ: Препоръчва се темпериране или рътене на материала три седмици преди засаждане. Разстоянията на засаждане за фракция 35/55 мм са 33-35 см в редовете, а междуредията на 75 см. При прибиране на реколтата трябва да се има в предвид, че е чувствителен на вътрешни натъртвания и механични повреди за това трябва да се манипулира внимателно по време на изваждане.

ТОРЕНЕ: Изисква по-малко азот от стандарта, а за да се избегнат вътрешни натъртвания и механични повреди е необходимо да се завишат дозите на калия.

СКЛАДИРАНЕ: Има много добра съхраняемост.

 УСТОЙЧИВОСТ:

"Y"-вирус

много добра

Листно завиване

средна

Нематода

не е устойчив

Рак

не е устойчив

Краста

добра

Фузариум

добра

Ервиния

добра

Мана по храста

средна

Мана по клубените

средна

Зенкор

много добра

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Картофи Констанс ( Konstans )

  • 56.25лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас