Изчерпан Картофи Импала ( Impala ) от производител Agrico

Семена за Картофи Импала ( Impala ) от секция Ранни картофи

Импалата е от ранен до много ранен сорт. Образува клубени с продълговато овална форма с плитки очи, с светло жълт цвят на кожицата и жълт на месото. Клубените са средни по размер със среден брой в едно гнездо. Развива растения със средно висок хабитус с широки светлозелени листа, които добре покриват междуредията. Клубените са с ниско съдържание на сухо вещество. Привлекателната форма, цвят и изравненост, го правят идеален сорт за продажба в предварително пакетиран вид. Има превъзходни кухненски качества. При сваряване остава твърд, което го прави много подходящ за приготвянето на салати. Той е изключително високодобивен сорт. Подходящ за отглеждане в ранните райони на страната и за всички почвени типове, като на леки почви става много добър. Подходящ за по-късно засаждане при добро съхранение на семената картофи сорт Импала. Импалата е със слаба съхраняемост, което изисква бърза реализация.

ОТГЛЕЖДАНЕ: Понася засаждане веднага без предварителна подготовка, но за по – добри и сигурни резултати се  предпочита темпериране на семената. Редуцира добива, ако се засади в студена почва! Препоръчва се за фракция 35/55мм на семената, вътрередовото разстояние да бъде 32 – 33 см.

 ТОРЕНЕ: Развива потенциала си успешно и при по ниски дози азот от стандарта.

 СКЛАДИРАНЕ: Сортът е подходящ за директна консумация, но в същото време е удобен и за по – дълъг период на съхранение при 5 - 4°С.

 УСТОЙЧИВОСТ:

"У"; "А"; "Х" - вирус

висока

Листно завиване     

средна

Нематода 

устойчив /Ro 1, 4/

Рак            

устойчив /Fysio 1/

Краста

слабо устойчив

Фузариум 

слабо възприемчив

Ервиния

слабо възприемчив

Мана по храста

средна

Мана по клубените

много добра

Зенкор 

много добра

 

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Картофи Импала ( Impala )

  • 56.25лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас