Изчерпан Картофи Амбишън ( Ambition ) от производител Agrico

Семена за Картофи Амбишън ( Ambition ) от секция Късни картофи

Картофи изпращаме само ,ако са предварително платени с паричен превод през Еконт или банково плащане след издадена банкова фактура.

Нов високодобивен среднокъсен сорт картофи от групата на Агрия. Клубените са малко на брой, но са едри, продълговато овални, отлично оформени, с блестящо жълт цвят на кожицата и светложълто месо, с плитки очи. Притежава много добри вкусови качества, брашнест тип, значително добро съдържание на сухо вещество. Амбишън е подходящ за отглеждане на почти всички почвени типове и климатични условия за Южна Европа и Северна Африка.

ОТГЛЕЖДАНЕ: При семе АМБИШЪН, предпокълнване или поне темперирането преди засаждане е препоръчително за повишаване на бройките клубени, респективно добива.

Негативен ефект върху добива е възможен при засаждане директно от охладен склад, а също така и премахването на кълновете повече от веднъж. Засаждане – за фракция 35/55 мм разстояние вътрередово 32 см и междуредие 75 см (40 000 растения на хектар).

ТОРЕНЕ - Азотното съдържание се препоръчва да е по-ниско от обикновенно, а приложена част от него по време на вегетация действа стимулиращо на бройките клубени.

Складиране: кратък период на покой, не е подходящ за дълго съхранение.

УСТОЙЧИВОСТ:

"Y" вирус

висока

Листно завиване

средна

Нематода

устойчив /Ro1, 4/

Краста

възприемчив

Фузариум

много добра

Ервиния 

устойчив

Мана по храста

възприемчив

Мана по клубените

добра

Зенкор

добра

 

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Вижте оптималните и минимални температури за поникване на някой култури.

Картофи Амбишън ( Ambition )

  • 0.00лв
  • Наличност: Изчерпан

Опции

За количества правим отстъпки,моля свържете се с нас